Weboldal készítés -avagy mi is fog most történni

A weboldal készítés négy pontja

Szeretnél Te is képbe kerülni vele, hogyan készül el a weboldalad?

Számomra, amég nem kezdtem én magam weblapokat készíteni, teljesen misztikusnak tűnt a webdesigner munkája. Egyértelmű, hogy vagyunk még így páran, akik honlapkészítés előtt állnak és viszketnek a kíváncsiságtól, mi is fog pontosan történni.

Először is felveszem az igényeket és szerződünk

Leülünk – akár személyesen, akár online – a megrendelővel (azaz Veled!) és átbeszéljük a weboldal készítésre vonatkozó igényeidet. Én szeretek ezekre az alkalmakra egy csekklistával készülni, illetve már előtte átnyújtani egy kérdőívet, hogy elgondolkozhass azon, hogy mik a pontos céljaid, igényeid a weboldalt illetően. 

Óriási hála és szeretet jár, ha olyan lelkes voltál, hogy Pinteresten összegyűjtögetted a neked szimpi hangulatokat, színeket. Csak akkor leszek még boldogabb, ha teljesen szabad kezet kapok.

Ezen az alkalmon a lehető legalaposabban átbeszéljük, hogy miket kell tudnia a megrendelőnek – nincs buta kérdés! – és ha mindent tisztáztunk, készítek egy árajánlatot. Amikor ezt leokézod, szerződést írunk alá és ekkor van itt az ideje az 50% előleg befizetésének. 

Ezután kutakodni és tervezni kezdek

Mindenképp körülnézek, milyen honlapok jellemzőek az adott ágazatban, inspirációt gyűjtök és elkezdem megtervezni a Te oldaladat! Ehhez kitalálom a színpalettát, a betűtípusokat, az oldalak felépítését, ha szükséges, képeket gyűjtök. 

A képekhez van egy égetően fontos hozzáfűzni valóm: meggyőződésem, hogy nagyon fontos és megéri profi fotóssal csináltatni brand fotókat magadról, ha szolgáltatást “árulsz”, de webshop esetén is. A minőségi fotók az igényesség és megbízhatóság hatását keltik – nem beszélve arról, hogy hetekig örömködhetsz, hogy végre van pár igényes kép rólad amiket majd még az unokáknak is mutogathatsz. 

Ezzel kapcsolatban viszont van egy jó hírem is, bármely arculati vagy webdesign szolgáltatásomat választod, 10% kedvezményre vagy jogosult Pillanathalász branding fotó szolgáltatásából! Ha pedig a termékeidről szeretnél látványos fotókat az instagramodra vagy weboldaladra, Noncliché photography-nál jár Neked 15% kedvezmény.

Ha az alapok egyben vannak, jöhet az építés

Domaint és tárhelyet veszek neked (ezek ára az előleggel együtt fizetendő) és elkezdem építeni a WordPress weboldaladat. Ennek két része van: az első, amikor szépségessé, látványossá és jól használhatóvá teszem az oldalt és a második, amikor minden szükséges és hasznos bővítményt csatolok, hogy az oldal a lehető legjobban működjön. 

Ennyi, nagyon röviden leírható, de ez igazán a weboldal készítői munka java, ami egy fontos dologgal egészül még ki: az alapvető SEO beállításokkal. (Ez egy nagyobb lélegzetvételű téma, amiről rövidesen bővebben írok a hírlevél feliratkozóimnak.)

Ez alatt viszont te sem unatkozhatsz: egyes szövegeket  – mint például a bemutatkozás – jobb, ha Te magad írsz meg, ezeket kell elkészítened. Természetesen még a legelején összeírom, mikre lesz szükség és majdnem a weboldal teljes elkészültéig ráérsz megírni ezeket a szövegeket én pedig át fogom nézni őket mielőtt föltöltöm a honlapodra.

Webshop esetén komoly ÁSZF-re, ha szeretnéd, kártyás fizetési lehetőség csatolására is szükség lesz, ezekhez neked kell szerződéseket kötnöd az általad választott szolgáltatókkal (nyugi, adok tippeket).

Végeztünk is!

Az utolsó simítások után a  weboldal készítés végére értünk, megkapod tőlem a számlát és kifizeted a munka árának maradék 50%-át, én pedig átadom az összes belépő nevet illetve jelszót. Már csak egy kérdés maradt, szeretnéd-e, hogy én tartsam karban az oldaladat? Ez havonta két biztonsági mentés létrehozását, havonta kétszer a szükséges frissítéseket és természetesen az aktuálisan két legutóbbi biztonsági mentés tárolását jelenti. 

Erről, a folyamatos karbantartás fontosságáról  is nagyon szívesen írok bővebben, de nyugodtan kérdezhetsz is, írj nekem bátran!

Köszönöm, hogy velem tartasz!

Szia, Eszter vagyok, én állok a Rezeda Stúdió és a hozzá tartozó blog mögött.

Igyekszem minden alkalommal szórakoztató és hasznos tartalmakat hozni Neked, hogy mindig örömmel térj vissza.

A Hírlevelemre feliratkozva (itt lent, a lábrészben) értesülhetsz mindig az újabb blogposztokról, ha pedig a szolgáltatásaimat ismernéd meg szívesebben, katt ide a gombra és kezd a legelején!

eszterbaboka@gmail.com

+3630 394 0514

2600, Vác

További tartalamkért iratkozz fel a hírlevelemre!